newmediaplatform.nl

Het laatste nieuws op financieel en zakelijk gebied

Waarom een kattenluik met chip kopen?

 

Een kattenluik is onmisbaar om te hebben wanneer je een kat hebt. Tegenwoordig houden veel mensen hun kat binnen, maar er zijn ook nog mensen die hun kat naar buiten laten. Een kat kan met een kattenluik zelf bepalen wanneer hij of zij naar buiten of naar binnen gaat. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, omdat je op deze manier niet midden in de nacht je bed uit hoeft te gaan om je kat binnen te laten. Met een kattenluik kan de kat het zelf bepalen, maar zitten hier ook nadelen aan verbonden. Ook andere katten kunnen het kattenluik gebruiken en dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Je weet namelijk niet hoe jouw kat reageert op de vreemde katten en dit kan je voorkomen met een kattenluik met chip. Wat is een kattenluik met chip? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een kattenluik met chip

Een kattenluik met chip is natuurlijk een kattenluik met een chip. Dit is logisch, maar dit kan wel heel erg handig zijn om te gebruiken. Een kattenluik met chip is de uitkomst voor buitendeuren, zo zorg je er namelijk voor dat alleen jouw kat naar binnen kan. Ongenode gasten kunnen hier geen gebruik van maken en dit komt allemaal door de chip. De chip die in jouw kat zit, kan het kattenluik activeren. Dit kan alleen met een RFID chip en deze chip kan jouw huisdier bij de dierenarts krijgen.

 

RFID staat voor Radio Frequency IDentification. Dit is een technologie om van een afstand informatie op te slaan. Deze chip wordt tegenwoordig steeds vaker bij kleine kittens geplaatst en hierdoor is een kattenluik met chip altijd mogelijk. De chip heeft een unieke cijfercombinatie van ongeveer 15 verschillende cijfers. Deze draagt jouw kat de rest van zijn leven en past alleen bij jouw kat. Met een afleesapparaat wordt de informatie van de chip gelezen en dit zit dus in het kattenluik. Het kattenluik weet op deze manier dat alleen jouw kat naar binnen wilt en blijft ook op deze manier gesloten voor ongenode katten.

Kattenluik in je binnendeur

Heb je ook een kattenluik in je binnendeur nodig? Dan kun je deze met het kattenluik met chip bestellen op het internet. Zoek hiervoor een betrouwbare aanbieder, zodat je ervan verzekerd bent dat de kattenluiken een hoge kwaliteit hebben.