newmediaplatform.nl

Het laatste nieuws op financieel en zakelijk gebied

Op vakantie in eigen land; doen!

Op vakantie in eigen land. Ho, nee, klik niet weg! Ik snap dat je sceptisch bent, ik hoor je bijna denken “Maar andere landen zijn zoveel rijker qua cultuur én natuur,” en ik ben hier om je het tegendeel te bewijzen in een woordje of vijfhonderd. Als dat niet lukt, mag je het volgende vliegtuig boeken naar Spanje—alhoewel, het is midden September—maar laat me je eerst overtuigen om een kijkje te nemen naar hotels Utrecht en Zwolle en al onze mooie vakantieparken. Kom mee!

Al die natuur 

Ten eerste is Nederland een heel veelzijdig land. Je kan hier op veel verschillende soorten vakanties. We hebben rijke natuur, al is het soms even zoeken. Zeker als je geboren en getogen bent in een stad, is het soms moeilijk voor te stellen hoe een glooiend natuurlandschap eruitziet, maar dan ben je er duidelijk nog niet vaak genoeg uit geweest. Natuurlijk is er de Veluwe; die wordt altijd als eerste genoemd, en ook niet zonder reden. Maar er zijn nog zo veel meer mooie gebieden! Neem de Waddeneilanden, bijvoorbeeld; stuk voor stuk pareltjes als je houdt van ruig bosgebied en strand, en vooral de zee, natuurlijk. Het fijne aan Nederland is ook; zelfs al wil je niet naar een eiland, je kan alsnog naar zee! Van Zeeland tot Scheveningen is onze ‘reguliere’ kust ook nog eens heel mooi. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle mooie bos -en heigebieden, van Zuid-Limburg tot de Mokerheide!

Stedentripje?

Gelukkig is er voor de liefhebber van het stadsleven ook van alles. Natuurlijk is er Amsterdam, maar dát is de eerste stad waar de gemiddelde toerist ook naartoe gaat. Denk er dus eens over na om je plannen te wijzigen en een andere stad een kans te geven. Utrecht, of Zwolle, bijvoorbeeld. Steden met een rijke geschiedenis, veel cultuur, leuke winkels én een tof nachtleven. Natuurlijk kan je er, met hoe bereikbaar alles tegenwoordig is en hoe snel je van de ene binnenstad naar de ander reist, je vakantie ook opdelen in meerdere steden, als je tóch dat dagje Amsterdam wil meepakken voor de kunst of gewoon meerdere steden wil meemaken. Lekker in eigen land op stedentrip; het is niet alleen prima te doen qua prijs, maar ook nog eens superleuk. Nederland heeft een prima aanbod, ook als je geen natuurmens bent. 

 

Lang verhaal kort, op vakantie in eigen land is een goed idee. Of je nu op een vakantiepark of in een luxe hotel wil verblijven, we hebben het allemaal. Fijne vakantie!