newmediaplatform.nl

Het laatste nieuws op financieel en zakelijk gebied

Enkele handige tips voor het afsluiten van je hypotheek

In gedachten zie je het al helemaal voor je: eindelijk trotse eigenaar worden van je eerste eigen woning. De kans is groot dat je hier al lang over aan het nadenken bent en dat je alle voor- en nadelen al meerdere keren tegenover elkaar hebt afgewogen. De voordelen wegen door en je voelt dat je er klaar voor bent om de stap te zetten. Als je nagaat hoeveel een gemiddelde woning kost, is het niet meer dan normaal dat je die hele som niet zelf kunt betalen, of toch niet meteen en niet in één keer. Een hypotheek afsluiten zal voor jou, net zoals voor zoveel andere mensen, de weg naar je eigen woning zijn. 

Maak voor jezelf al een eerste inschatting

Voordat je al helemaal gaat wegdromen van hoe je wil dat je woning er gaat uitzien, doe je er goed aan zelf al even de financiële kant te berekenen. Het afsluiten van een hypotheek mag dan een prima oplossing lijken, dat is het niet als je na verloop van tijd vaststelt dat de maandelijkse afbetalingen niet haalbaar zijn. Om jezelf teleurstellingen te besparen, reken je beter vooraf uit hoeveel je kunt lenen om dan in die prijsklasse op woningjacht te gaan. Maak een eerlijke balans van al je inkomsten en uitgaven en zie meteen hoeveel je maandelijks kunt afbetalen. 

Doe beroep op een financieel adviseur

Hypotheekadvies Groningen, Rotterdam, Amsterdam en vele andere steden zullen jou helpen om de juiste en weloverwogen keuzes te maken voor je hypotheek. Welk bedrag ga je lenen? Welke formule is voor jouw persoonlijke situatie het meest aangewezen? Welke kredietverstrekker biedt de beste voorwaarden? Het zijn allemaal vragen waar de financieel adviseur Groningen je een antwoord zal op geven. Bovendien kun je ook op diezelfde financieel adviseur rekenen om je te helpen bij het indienen van de hypotheekaanvraag. Hoe beter je dossier opgebouwd is, hoe meer kans je maakt op groen licht. 

Maak na verloop van tijd de rekensom opnieuw 

Is er al geruime tijd verstreken na het afsluiten van je hypotheek, dan is het altijd een goed idee om die hypotheek eens te (laten) herbekijken. Het oversluiten van je bestaande hypotheek kan je namelijk heel wat geld besparen als de rentevoeten bijvoorbeeld in die tijd aanzienlijk daalden. Het spreekt voor zich dat je ook hiervoor maar beter beroep kunt doen op een expert om mogelijke verrassingen te vermijden. Oversluiten van je hypotheek kost je namelijk ook geld dus je moet zeker weten dat je een goede zaak doet vooraleer je hierin toestemt.