newmediaplatform.nl

Het laatste nieuws op financieel en zakelijk gebied

Omsnoeringsbanden, de verschillende soorten

Een omsnoeringsband, hiermee kan jij ervoor zorgen dat grote stapels pallets goed op hun plek blijven staan en iets stabieler worden dan wanneer je ze gewoon los op elkaar stapelt. Dat is natuurlijk heel handig wanneer je veel pallets moet opslaan en er zeker van wil zijn, of zekerder van wil zijn, dat de stapel niet te wankel is. 

Omsnoeringsband is er in vele soorten en maten. Welke omsnoeringsband u het beste kunt gebruiken is voor iedereen niet altijd duidelijk. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten omsnoeringsband en welke type band het meest geschikt is voor uw lading.
 

Wat is omsnoeringsband?

Omsnoeringsband, ook wel kunststofband genoemd, wordt gebruikt om goederen en verpakkingen op pallets goed vast te zetten door ze snel en stevig te omsnoeren. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw goederen op de pallets blijven staan tijdens transport en de producten in goede staat aankomen bij uw opdrachtgever. Ook wordt omsnoeringsband gebruikt om dozen en pakketten te omsnoeren voor verzending, of de goederen te omsnoeren voor tijdelijke of langere opslag.

Welke soorten omsnoeringsband zijn er?

Omsnoeringsband is er in verschillende soorten materiaal en in verschillende maten: polyesterband, omsnoeringsband van polypropyleen (PP band) en omsnoeringsband van polyethyleen (PET band)  zijn de meest gebruikte vormen van omsnoeringsband.
 

Polyester omsnoeringsband

Polyester omsnoeringsband, ook wel textielband of PE band genoemd, bestaat uit geweven polyesterdraden en is uitermate geschikt voor het vastzetten van middelzware tot zware ladingen voor transport en het bundelen van goederen voor langdurige buitenopslag. Polyester band heeft een treksterkte die hoger is dan de reguliere PP-band en is uitstekend alternatief voor staalband.
 
Polyester omsnoeringsband (textielband) heeft de volgende eigenschappen:
–   Uitermate sterk
–   Geschikt voor zware en kwetsbare ladingen
–   Geen scherpe randen
–   Snijdt niet in goederen
–   Weinig rek en elasticiteit
–   Hoge treksterkte
–   Vocht- en weerbestendig
–   Veilig in gebruik
–   Relatief goedkoop
 
Polyester omsnoeringsband wordt bijv. gebruikt voor het verzenden van bijvoorbeeld machines en motoren. Het is verkrijgbaar in de breedtematen 13, 16 en 19mm.
 

PP omsnoeringsband

PP omsnoeringsband staat voor polypropyleen omsnoeringsband en is geschikt voor lichte en middelzware toepassingen zoals het versluiten van lichte pakketten en het omsnoeren van pallets. Ook wordt het gebruikt om goederen kortstondig vast te zetten in hal of magazijn.
 
Polypropyleen band is het meest gebruikte omsnoeringsband omdat het geschikt is voor een veelvoud van toepassingen en een gunstige prijs kwaliteitsverhouding heeft.
 
PP band heeft de volgende eigenschappen:
–   Goede breeksterkte
–   Weinig spanningsverlies
–   Elastisch en licht
–   100% recyclebaar (milieuvriendelijk)
–   In verschillende kleuren en maten verkrijgbaar
–   Zowel machinaal als handmatig te verwerken
 

PET omsnoeringsband

Polyethyleen band wordt ook wel PET band genoemd. Het is uitermate geschikt voor het omsnoeren van zware ladingen. Het is bijzonder sterke kunststofband en vanwege haar zeer goede eigenschappen de natuurlijke opvolger van staalband. 
 
PET band heeft de volgende eigenschappen:
–   Zeer sterk
–   Hoge rek en breekweerstand (lading blijft onder spanning)
–   Temperatuurongevoelig
–   Elastisch en roestvrij
–   Bestending tegen UV straling
–   Bestand tegen stoten en schokken
–   Al ons PET omsnoeringsband is gemaakt van gerecyclede PET-flessen!’