newmediaplatform.nl

Het laatste nieuws op financieel en zakelijk gebied

Waar moet je rekening mee houden bij het starten van een eigen bedrijf?

Er zijn veel Nederlanders die ervan dromen om ooit een bedrijf te starten. Dat is goed te begrijpen, want je kunt je dan dagelijks bezighouden met de zaken waar je affiniteit mee hebt. Daarnaast heb je geen vervelende werkgever en heb je ook meer vrijheid in het leven. Het ondernemer zijn is erg leuk, maar het is ook erg lastig. Daarnaast zijn er talloze zaken waar je rekening mee moet houden als je een eigen bedrijf wilt starten. Wil je daar meer over te weten komen? Dan is het zeker aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

Je bent verplicht te boekhouden

Een van de grootste nadelen van het ondernemen, is dat je volgens de Nederlandse wetten verplicht bent om te boekhouden. Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandse belastingdienst graag wilt weten of je wel eerlijk bent. Daarnaast is het ook voor de financiële gezondheid van je eigen onderneming van belang om te boekhouden. Je wilt elk moment weten hoe je eigen bedrijf ervoor staat en dat kan alleen door goed te boekhouden. Houd er wel rekening mee dat het altijd aan te raden is om een boekhouder in te schakelen, want zij vinden het boekhouden erg leuk en maken geen fouten. 

 

Je moet een voertuig aanschaffen

Wanneer je een eigen bedrijf gaat oprichten dat zich bezighoudt met bepaalde werkzaamheden waarbij een voertuig nodig is, is het ook nodig om een voertuig aan te schaffen. Voor veel startende ondernemers is het aanschaffen van een VW transporter of een Volkswagen Crafter een grote kostenpost en dat is goed te begrijpen. Veel ondernemers kiezen er daarom ook voor om een voertuig te leasen. Echter, je moet er bij het leasen er wel rekening mee houden dat je vastzit aan een bepaald contract. Dit kan nadelig zijn, vooral als het wat minder gaat met je onderneming. 

 

Houd rekening met vergunningen

Het komt niet vaak voor, maar in sommige sectoren en voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden is het nodig om vergunningen aan te vragen. Je kunt dit het beste achterhalen door een jurist aan het werk te zetten. Zij of hij kan makkelijk achterhalen welke vergunningen je nodig hebt, wat het kost om de vergunningen aan te vragen, maar ook hoe je de vergunningen kan aanvragen. Houd er wel rekening mee dat als het verplicht is om vergunningen aan te vragen, dat je dit ook altijd moet doen!