newmediaplatform.nl

Het laatste nieuws op financieel en zakelijk gebied

Tips voor de moderne man

We leven in een moderne tijd en de dingen om ons heen veranderen razendsnel én continu. Dat zorgt ervoor dat het lastig kan zijn om met de tijd mee te gaan, zeker als moderne man. In deze blog vertel ik je hier meer over. Wat kan je doen om modern te leven, om mee te gaan met de tijd? Lees je mee?

De levensstijl in het algemeen

Alles valt in zeker zin onder de levensstijl van jouw persoon in het algemeen. Maar dat begint al vaak bij een bepaalde denkwijze. Zo kunnen bepaalde dingen tegenwoordig echt niet meer. Ze konden al niet, maar tegenwoordig zijn we te ver ontwikkeld om in oude gewoonten en patronen te blijven hangen. Denk bijvoorbeeld aan misogynie en racisme. Weg ermee!

Van kleding en vervoer

En dan de kleinere dingen. Om te beginnen bij kleding. Ik ben van mening dat iedereen moet dragen waar hij of zij zich goed bij voelt. Maar door jezelf goed te verzorgen en een beetje extra te doen zo nu en dan, voel je je vaak ook beter en meer gefocust. Iets om in je achterhoofd te houden. Dan vervoer: de wereld verandert en wij moeten mee veranderen. Dat doen we door de auto iets meer te laten staan en de fiets te pakken. Je kan kiezen voor een elektrische fiets heren, zo kan je er toch de langere afstanden makkelijk mee afleggen.

Tot voeding en sport

Ook wat betreft het eten maakt de moderne man slimmere keuzes. Zo kiezen we minder vaak voor een stuk vlees en gaan we voor meer groene opties. Daarnaast voeden we ons lichaam over het algemeen verantwoordelijker. Wist je dat de darmen worden gezien als onze tweede hersenen? Die willen we gezond houden! Ook is het goed om meer in beweging te komen. Ook hier worden we blijer van en wie wil er nu niet blij door het leven gaan?

En werk en vrije tijd

De balans tussen werk en vrije tijd vinden we belangrijk maar kan best even zoeken zijn en is voor iedereen weer anders. Het beste is het wanneer beide elkaar niet te veel overstemmen en je geen gestrest gevoel bezorgen. Op die manier blijft je werk leuk en kan je ook van vrije tijd genieten. De boog moet niet te strak gespannen zijn maar ook niet te los, als het ware. Even uitproberen dus wat voor jou werkt, maar door je er bewust van te zijn kom je daar al sneller uit.